top of page

Što je to EFT/tapkanje i Reprogramiranje Matrice?

Updated: Jan 11


EFT (Emotional Freedom Techniques/ Tehnike emocionalne slobode) poznata kao tapkanje počela se širiti zahvaljujući Gary Craig-u, njegovom tvorcu, inženjeru po struci, vječnom entuzijastu u poboljšanje kvalitete života.

Poznata diljem svijeta EFT je napravio revoluciju na polju energetske medicine, te velike pomake kod ljudi s ozbiljnim traumama kao što su zlostavljanja, post traumatski sindrom, opsesivno kompulzivni poremećaj, fobija te raznih fizičkih bolesti.

Tehnika emocionalne slobode radi na takav način, da uspostavlja normalan protok energije u našem tijelu.

EFT možemo opisati kao tehniku „emocionalne akupresure“, gdje se točke meridijana na tijelu stimuliraju lupkanjem prstom, a istovremeno se izgovaraju afirmacije.

Negativne emocije i stres stvaraju blokade energije u organizmu. Kada se pravilno primjenjuje, EFT brzo uspostavlja normalan tok energije, zbog čega dolazi do emocionalnog i fizičkog ozdravljenja.

EFT je kombinacija drevne kineske medicine i suvremene psihologije. Sastoji se od samostalnog jednostavnog blagog tapkanja (lupkanja) prstima po određenim akupunkturnim točkam, mjestima na kojima su meridijani najbliže površini tijela, dok smo istovremeno mentalno fokusirani na problem.

EFT funkcionira po premisi – neugodan događaj (trauma) uzrokuje poremećaj u energetskom sustavu tijela što dovodi do negativnih emocija. Nije nužno da svi neugodni događaji dovode do poremećaj u energetskom sustavu tijela, tj. različito utječu od čovjeka do čovjeka. Kod nekog će npr. uvreda sa školskog igrališta podsvjesno utjecati na daljnje samopouzdanje, dok je netko drugi uopće neće doživjeti. No, emocije koje ostanu „zaključane“ u energetskom sustavu tijela dovode do ograničavajućih uvjerenja, fobija, fizičke boli ili bolest te ostalih problema koje sprečavaju napredak. One utječu na motivaciju, kreativnost, sreću te životnu ispunjenost.

Ono što EFT radi drugačije od ostalih terapija je kada se uznemirujuća memorija razotkrije ona stvara dodatnu neravnotežu u energiji tijela, zato se tapkanjem te priznavanjem problema i prihvaćanjem sebe unatoč problemu djeluje istovremeno na podsvijest i na tijelo. Važno je za napomenuti da se EFT-om uvijek cilja na negativno radi njegove neutralizacije jer upravo negativno stvara energetski poremećaj. Iako kod mnogih takav pristup stvara otpor jer je uvriježeno mišljenje da se time i privlači loše, a i negativno uglavnom sa sobom vuče sram, krivnju, strah ili nešto bolno što bi radije stavili „pod tepih“. No, kratkotrajno fokusiranje na negativno je esencijalno jer upravo ono uzrokuje poremećaj u tijelu i stvara nemogućnost prirodnom pozitivnom da izroni na površinu.

Neprerađene ili zablokirane emocije povezane s problemom imaju određeni intenzitet „emocionalnog naboja“ i ostaju pohranjene u energetskom tjelesnom sustavu te kao takve mogu ometati slobodan protok energije. Izvođenjem EFT-a dolazi postupno do uravnoteženja protoka energije kroz meridijane te zapažamo smanjivanje emocionalnog naboja početnog problema što je praćeno većom opuštenošću, zadovoljstvom, optimističnijim raspoloženjem,…U EFT se fokusiramo na problem koji je trenutno prisutan u našem životu zato što je on naša istina koja zahtjeva našu pozornost. Istovremeno tapkanje i pozornost na problem bolje integrira um i tijelo što rezultira razrješenjem opterećujuće „emocionalne prtljage“.

EFT nije zamjena za medicinske tretmane i liječenja. EFT je jednostavna i učinkovita metoda primjenjiva za unaprjeđenje različitih životnih područja (smanjenje stresa, učenje, odnosi, komunikacija, kreativnost, sport,…).

Gdje pomaže EFT:


- ljutnja - sve vrste strahova i fobija - ovisnost, žudnja za određenom vrstom hrane - loše navike - nesanica - stres - tuga, žalost, ljubavna bol - negativna sjećanja - dječji problemi - osjećaj krivnje - sve vrste bolova (artritis, bol u vratu i leđima, glavobolja itd) - mršavljenje Koristite EFT da bi poboljšali…


- koncentraciju - samopouzdanje - sposobnost samo-ozdravljenja i oporavka - međuljudske odnose - san i relaksaciju - učinkovitost na poslu, u školi ili sportu Zašto koristiti EFT?


- daje brzi rezultat - neinvazivna - jednostavna - možete ju koristiti bilo gdje i bilo kada


9 GLAVNIH TOČAKA:TOČKE NA PRSTIMA:

Reprogramiranje matrice pomoću EFT-a


Nova je i napredna tehnika kreirana od strane Mastera EFT-a i best selling autora Hay House-a Karla Dawsona.

Max Planck, čovjek kojeg mnogi smatraju ocem kvantne teorije, šokirao je svijet 1944. godine tvrdnjom da postoji energetsko polje - matrica koja ostavlja trag u našem fizičkom svijetu.

Sve je povezano energetskim poljem.

Ovo polje ima ulogu spremnika i ogledala naših uvjerenja. Polje je hologramsko; svaki je dio povezan sa svakim preostalim dijelom.

Matrica je drugo ime za ono što kvantni fizičari nazivaju Kvantno polje, a ostali nazivaju: Polje, Božanski Um, Priroda, Božanska Matrica, Kreacija, Prana, Ki.....itd.


Podsvjesni um upravlja oko 95% s našim svakodnevnim ponašanjem, aktivnostima, uvjerenjima i navikama. Većina naših programa usađeni su do naše 7 godine života. Dijete ima otvorenu podsvijest. Svijet shvaća doslovno, "download-a" ponašanje svojih roditelja i okoline. Ako nije ispravno shvatio neki događaj ili razumjelo govor starijih, tada stvara traume koje podsvjesni um skladišti i čuva djetetov svjesni um od neugodnosti. Dijete ima infantilan um i nije dovoljno zrelo da shvati svijet oko sebe. Svi ti programi, traume, uvjerenja su u našem polju i kada odrastemo.

Ovi programi se baziraju na slikama prošlih događaja koji su zadržani u našem polju a podsvjesno ih promatramo kao sadašnje događaje (u Matrici postoji samo jedno vrijeme a to je SADA).


Naši negativni programi, uvjerenja i traume određuje naše živote a naposljetku mogu prouzročiti previše stresa gdje će se tijelo pokušati prilagoditi na kemijskoj, hormonalnoj, staničnoj i DNA razini. Što prouzrokuje fizičke i psihičke bolesti a u najmanju ruku neostvaren život, partnerstvo ili roditeljstvo.


Reprogramiranjem Matrice mijenjamo ove slike.


Pozitivni učinci Reprogramiranja Matrice:


- Lako se koristi i nježan je prema klijentu

- Brzo pronalazi glavne probleme

- Pronalazi podsvijesnu traumu (prije 7 god)

- Omogućava klijentu vođeno redefiniranje i kognitivne promjene

- Locira psihološku obrnutost, sekundarne dobiti itd.

- Popunjava EFT prazninu te stvara pozitivna uvjerenja

- Omogućuje oproštaj i stjecanje mudrosti

- Šalje poruku tijelu da je traumatičan događaj riješen

- Snažno se oslanja na zakon privlačnosti


Cilj reprogramiranje matrice jest promjena ustaljenih obrazaca i uvjerenja koja se nalaze u našem energetskom polju. Tehnika ostvaruje otpuštanje traumatičnih iskustava te stvaranje novih osnažujućih i pozitivnih obrazaca u našim energetskim poljima.

Samim time, naši odnosi, odluke, svakodnevni život se mijenja i transformira na bolju i zdraviju verziju nas.


Zakažite svoj privatni tretman u trajanju od 60 min na:


bonumvitae.dijana@gmail.com

091/444-2218


Certificirana EFT&MR praktičarka Dijana Šokčić


178 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page